Web baner 300x250px

 

ЛИНКОВИ

 

    

    predsjednikrs

    

    savez opština

    Preduzetnicki portal RS baner

    UIS-Logo

    .................................................

 

   

    logo200

    logo

    ДОМ 

    12274524 111225222577596 8814760548123933443 n - Copy  

    Pekara  

    trans

    vam

    943341 439502672813220 835808604 n

           Page1

  ..................................................

Novi odbornici 1
У згради Дома културе „Филип Вишњић“ у Чајничу у скупштинској сали, данас је организовано уручење увјерења о додјели мандата за одборнике новог сазива Скупштине општине Чајниче који су изабрани на локалним изборима одржаним 02.10.2016.године.  
На почетку се обратио стари-нови начелник општине, Горан Караџић, који је на церемонији у Сарајеву, 8. новембра ове године такође добио увјерење о додјели мандата начелника општине Чајниче.
 
Након преузимања Цертификата од стране Централне избопне комисије БиХ званично сам постао начелник општине Чајниче и у складу с тим данас обављам ову дужности. Након примопредаје сву пажњу усмјерићемо на конститутивну сједницу Скупштине општине која би требала бити одржана до краја новембра и вјерујем да ћемо ускоро у потпуности формирати законодавну и извршну власт”, истакао је начелник Караџић.
 
Према његовим ријечима скупштинску већину, како сада ствари стоје, сачињаваће оне странке са којима је раније потписана коалиција, али и неколико одборника из других политичких странка.
Он је рекао да ће након формирања скупштине бити одређен правац дјеловања будуће власти, али ће нагласак бити стављен на унапређење политичких и економских прилика.
Нагласак морамо ставити на развој инфраструктуре и привлачење инвеститора, као и на пројекте који ће омогућити економски замах нашој локалној заједници”, истакао је Караџић.
 
Данашњој церемонији је присуствовало 13 одборника, стим што су два одборника била одсутна из оправданих разлога. 
 
Честитке на освојеним мандатима им је упутио и секретар Скупштине општине, Мирослав Ђурђевић, који им је рекао да су дужни да у року од седам дана попуне и потпишу потврду да су преузели увјерења и дају изјаву да ли прихватају одборнички мандат, док ће накнадно сваки од њих морати доставити Централној изборној комисији БиХ изјаву о имовинском стању, како њих самих, тако и чланова домаћинства.
 
Одмах потом изабраним одборницима Увјерења је уручио секретар Скупштине, који им је пожелио успјешан рад у законодавној власти.
Новоизабраним одборницима Секретар скупштине је такође додјелио по један примјерак Статута општине Чајниче, Пословника о раду Скупштине општине и Етички кодекс за изабране званичнике општине Чајниче, што ће посебно бити корисно за осам одборника који први пут улазе у скупштинске клупе.
 
Најмлађи међу изабраним одборницима је 24-огодишњи Недељко Прибиловић, дипломирани инжињер електротехнике, који каже да је поносан што су млади људи добили повјерење грађана чајничке општине.
“Имамо обавезу да оправдамо указано повјерење и даћемо све од себе да побољшамо положај младих у нашој локалној средини“- рекао је Прибиловић
 
Одборник СНС-а, Илија Дачевић коме ће ово бити други мандат у Скупштини општине Чајниче, рекао је да ће ова партија подржати све одлуке који ће донијети боље грађанима ове општине.
Као дио законодавне власти у општини Чајниче доносићемо одлуке које буду у интересу грађана, оцјењивајући важним оно што може донијети добро нашој локалној заједници“- нагласио је Дачевић
 
У новом скупштинском сазиву наћи ће се следећи одборници :
- СДС: Драган Скоко, Неђо Машић, Бојан Танасковић, Жељко Папић.
- ПДП: Вукашин Катана.
- СРС - Српска у сигурне руке : Горан Обрадовић.
- СРС РС : Милан Милкановић.
- СНС : Илија Дачевић.
- Странка за БиХ: Изет Алихоџић.
- СНСД: Павелина Тупеша и Срђан Јањић.
- СП РС : Недељко Прибиловић и Јелена Лончар.
- ДНС : Срђан Танасковић и Милан Тупеша.
 
Након уручења увјерења о додјели мандата новоизабраним одборницима, отпочињу припреме за заказивање конститутивне сједнице Скупштине општине Чајниче.