ЛИНКОВИ

 

    

    predsjednikrs

    

    savez opština

    Preduzetnicki portal RS baner

    UIS-Logo

    .................................................

 

   

    logo200

    logo

    ДОМ 

    12274524 111225222577596 8814760548123933443 n - Copy  

    Pekara  

    trans

    vam

    943341 439502672813220 835808604 n

           Page1

  ..................................................

ambasador 1
Амбасадор Словачке Републике у БиХ Виктор Борецки, посјетио је данас општину Чајниче, гдје се сусрео са Начелником г-дином Гораном Караџићем и осталим челницима ове општине, како би се упознао са свим расположивим капацитетима овога мјеста, гдје би се кроз будућу богату сарадњу, могли остварити завидни и позитивни резултати.
 
- " У суштини, битно је да се овом посјетом продуби сарадња са општином Чајниче, како би се пронашле и адекватно унаприједиле неке нове могућности, које тренутно овде недостају. Ово је прва наша посјета Чајничу и усредсређена је на упознавање и представљање Чајнича, односно да знамо више о Чајничу и колико за њега вриједе неки од пројеката, тако да већ имамо свијест, шта је то приоритетно и шта би се требало урадити у наредном периоду. Будући да је сада започет конкретан пројекат у циљу економске стране, добро је што смо видјели расположиве капацитете овог мјеста у којем постоје огромни потенцијали, када је у питању здрава храна, очувана животна средина, природни ресурси и врло је могуће унаприједити развој у овом смислу", истакао је Борецки.
 
Током сусрета са Начелником општине Чајниче Гораном Караџићем, Амбасадор Борецки нагласио је и истакао спремност да његова земља у наредном периоду продуби сарадњу са општином Чајниче.
 
ambasador-" Задовољни смо посјетом Амбасадора Словачке Републике у БиХ јер смо овом приликом изразили обострану жељу, да увежемо привреду Чајнича са привредницима Словачке, да би се тако јаче повезали и у културолошком смислу јер нас повезују многи историјски догађаји и сличности, тако да ће нама њихова помоћ у сваком смислу добро доћи. Надамо се да је управо ријеч о једној успјешној сарадњи. Амбасадор је изразио жељу да изнађе начин, како би припомогао у одређеним могућностима, које њихова Влада обезбјеђује за помоћ школама. Они су већ до сада помогли обнову паркета у фискултурној сали СШЦ "Петар Петровић Његош" у Чајничу, као и обнову моста у Хумковићима, а у будућности очекујемо могућу реализацију и других адекватних пројеката, а све кроз нашу даљу и успијешну сарадњу", каже Начелник Караџић.